Mercer Island Residence

Mercer Island, WA

This existing home atop a hillside presented a unique challenge to bring the proposed deck and addition together with the existing home and garage, both of which were of differing architectural styles and histories. The design solution was ultimately one of simplicity due to the selection of the new siding material as a cedar lap siding with a clear exterior stain throughout all areas of work. The result was a warm, inviting, and unified building aesthetic. Highlights of the project included a new deck off the master bedroom at the upper level, a new 16 foot wide sliding glass door from the living room out onto the proposed deck addition to take advantage of views of Lake Washington and Seattle, and a new entry walkway from the lower driveway up to the existing deck on the northern side of the site. Glass railings were rebuilt through the exterior spaces to maintain views.

Share